13 أبريل, 2025

أعلان الهيدر

الرئيسية طريقة عمل باتيه الجبن

طريقة عمل باتيه الجبن

المقادير
3 كوب دقيق
رشة ملح
ا م.ك خميرة فورية
2 م سكر
1بيضة
2 م.زيت
2م.لبن نيدو بودرة
1م بيكنج باودر
4 م زبدة
كوب وربع ماء دافى للعجن
للوجه : سمسم 
الطريقه الطحضير
1 ـ هنحط السكر مع الخميرة على ربع كوب ماء دافئ و نسيبهم يخمروا سوا
2 ـ نحط كل المكونات الجافة سوا و نقلبهم
3 ـ لما السكر و الخميرة يتخمروا نحطهم عليهم و نفرك به الدقيق
4 ـ نضرب البيضة مع 4 م.زبدة بالمضرب اليدوى و نحطهم على الخليط و نقلب
5 ـ نحط 2 معلقه زيت و نقلب
6 ـ نكمل عجن بالماء الدافى ..لما العجينة تلم معاكىو بعدين تسيبيها تخمر ساعة
7-تطلعيها تفرديها على ترابيزة عليها دقيق و تحطى اى حشوة تحبيها على طرفها من الجبن انا حطيت كيرى
8 ـ و تلفى زى الرول و ترصيها فى صينية مدهونة زيت
9 ـ و تسيبيها تتخمر نص ساعة تانى
10 ـ بعدين تطلعيها و تدهنى وشها خليط بيضة و لبن و معلقة نسكافيه..نتخافيش طعم النسكافيه مش هيبان بس بيدى لون حلو وترشى سمسم 
11ـ تكونى مسخنة الفرن اووووى و تحطيها ربع ساعة على 200 و لما تستوى تقفلى الفرن و تولعى الشواية تاخد لون.
ملحوظه :
ممكن تعملى اى حشوة اخرى تحبيها ممكن جبن و زيتون او سوسيس او شيكولاته او نوتيلا
المصدر : كتاب الحلويات المغربية 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

يتم التشغيل بواسطة Blogger.